1 gul lök
2 msk olivolja
5 dl avorioris
½ tsk salt
½ g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
8-8½ dl vatten
1,5 msk kycklingfond
400 g kycklinglårfilé
150 g chorizo
1 röd paprika
salt och peppar
1 burk musslor à 360 g
100 g skalade räkor
1 msk hackad persilja
1 citron
Gör så här:
Fräs i hälften av oljan.
Tillsätt ris, saffran och vin. Låt koka någon minut.
Häll på vatten så att det når ca 1 cm ovanför riset. Tillsätt fond.
Låt puttra på låg värme ca 20 minuter. Späd med mer vatten om det behövs.
Skär kycklingen i strimlor och korven i slantar.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Bryn kycklingen i resten av oljan.
Tillsätt chorizo och paprika. Låt steka ca 3 minuter.
Salta och peppra. Låt steka ytterligare 2 minuter.
Låt musslorna rinna av.
Blanda i kycklingfräset i riset.
Avsluta med räkorna, musslorna och persilja.
Servera med citronklyftor.
Kommentarer:
Källa:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar