söndag 24 november 2019

Soja Wellington

Ugnsvärme: 225 grader

Ingredienser (2 rullar):

  • 250 g champinjoner
  • 1 lök (röd eller gul)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 msk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 dl hackade nötter
  • en klyfta rödkål eller vitkål
  • 1 tsk torkad timjan
  • 500 g sojafärs
  • olja eller margarin till stekning
  • salt, peppar
  • 2 färdigkavlade smördegsrullar


Gör rullarna så här:

  1. Skär champinjoner i bitar och hacka lök och vitlök. Strimla kål och hacka nötter.
  2. Fräs champinjoner, lök och vitlök på medelvärme ca 5 min. Tillsätt soja och 1 krm peppar. Häll över i en skål.
  3. Fräs kålen med timjan tills det blivit halvmjukt. Häll över i skålen.
  4. Fräs sojafärsen och peppra lite. Häll över i skålen, tillsätt nötter och senap och blanda ihop allt.
  5. Rulla ut smördegarna och fyll med färsen. Rulla ihop och lägg bredvid varandra på plåt (med bakplåtspapper).
  6. Pensla lite olja på rullarna och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
Ingredienser rödvinssky:


  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk soja 
  • 1 msk majsstärkelse
  • (salt), peppar, ev. lite farinsocker


Gör rödvinsskyn så här:

  1. Skiva och fräs vitlöken i olja ca 5 min tills de är gyllenbruna.
  2. Ta från värmen och häll på vinet (passa, det skvätter). Låt koka upp.
  3. Tillsätt fond, vatten, socker, soja och låt koka 10 minuter.
  4. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i skyn.
  5. Låt koka upp och smaksätt med (salt), peppar och lite farinsocker.
Dela i bitar och servera med skyn och en grön sallad.


Kommentarer: Jag gjorde halv sats sky och det räckte då inte alla vill ha det på. Supergott, egenkomponerat recept med Wellingtons smakpalett 😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar