tisdag 19 mars 2019

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Ingredienser:
500 g färska gnocchi
rapsolja till stekning
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
10 champinjoner, skivade
3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
1 dl grädde
0.5 dl vitt vin
2 msk tomatpuré
1 msk konc grönsaksfond
200 g delade körsbärstomat
100 g mozzarella, tärnad
1 kruka basilika, plockade
salt och peppar
1 dl riven parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.
Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.
Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.

Kommentarer:
Supergod och enkel rätt att sno ihop man inte är på laga-mat-humör.

Källa: Coop - bilden lånad från Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar