tisdag 18 september 2018

Vegetariska piroger

Ingredienser:
1 paket pizzamix
3 morötter
6 champinjoner
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
olivolj
1 ägg
salt och malen vitpeppar

Gör så här:
Fyllning: Skala och grovriv morötterna. Skala löken och skär den i strimlor. Dela champinjonerna i kvartar. Värm upp olivolja i en stekpanna och fräs morötter, lök och champinjoner. Pressa i vitlöken. Smaksätt med salt och peppar och blanda i crème fraiche.
Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop pizzamixen enligt anvisningarna på förpackningen. Dela pizzamixen i 6 lika stora bitar. Kavla ut dem runda. Lägg en stor matsked fyllning och vik ihop pirogen. Nagga kanterna med en gaffel.
Lägg på en plåt. vispa upp ägget och pensla pirogerna. Grädda i ugnen 10–15 minuter. Tips: För extra ”vuxenstuns”, rör ner1 tsk garam masala eller spiskummin i fyllningen, så doftar det Indien i hela köket!

Kommentarer:
Vi gjorde egen pirogdeg med jäst. Använde en liten burk champinjoner då färska inte fanns att tillgå. Fantastiskt god fyllning som det blev över av, då vi även fyllde med tacofärs. Så resten åkte in i ugnen tillsammans med blomkål och lite parmesan på toppen. Hade nog varit bra om blomkålen gått i 10 min innan toppingen åkte på så tuggmotstånd men ändå supergott!! Om vegetariskt inte är viktigt kan nog ett par skivor bacon eller annat funka fint till. Vill man dra det ett snäpp till eller har en mjölkallergiker ibland sig, funkar säkert Oatley's iFraiche - det har jag inte provat.

Källa: https://www.koket.se/vegetariska-piroger-av-mix 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar