onsdag 19 september 2018

Morotshummus

Ingredienser:
500 g morötter
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
½ tsk salt
1 fp kokta kikärtor à 380 g
½ dl olja
1½ msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini
lite spiskummin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och skär morötterna i cm-tjocka skivor.
3. Lägg i en ugnsform tillsammans med vitlöksklyftan.
4. Ringla olja över och salta.
5. Låt rosta ca 30 minuter.
6. Mixa kikärtor, morötter, olja, citronjuice, tahini lätt.
7. Späd med vatten till önskad konsistens.
8. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer:
En fantastisk hummus med vacker färg. Har ändrat det lite då det egentligen ska vara riven vitlök och gurkmeja i. Godare när vitlöken går med i ugnen tycker jag och gurkmejan är då helt överflödig aven om det säkert bli ännu gulare.
Ska prova att göra på pumpa härnäst och förstås, måste ju testa rotselleri 😀

Källa: Ursprungsreceptet kommer från ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar