salt
6 dl vatten
6 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
2 st lagerblad
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk torkad oregano
2 tsk rökt paprikapulver
4 tsk mald koriander
4 tsk spiskummin, malen
2 st röd chilipeppar, skivad med kärnor
8 klyftor vitlök, skivade
4 st gula lökar, grovt hackade
olivolja
1 kruka persilja
Tillbehör
Ett gott bröd
Sallad
Gräddfil
Gör så här:
Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka eventuellt av med lite salt.
Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, sallad och bröd.
Kommentarer:
Källa: http://www.tasteline.com/recept/tommys-lordagschili-med-graddfil-och-brod/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar