söndag 26 november 2017

Chili

Ingredienser (8 port):
16 hekto högrev, i tärningar
salt
6 dl vatten
6 msk kalvfond
4 msk tomatpuré
2 st lagerblad
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk torkad oregano
2 tsk rökt paprikapulver
4 tsk mald koriander
4 tsk spiskummin, malen
2 st röd chilipeppar, skivad med kärnor
8 klyftor vitlök, skivade
4 st gula lökar, grovt hackade
olivolja
1 kruka persilja
Tillbehör
Ett gott bröd
Sallad
Gräddfil

Gör så här:
Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka eventuellt av med lite salt.
Strö sköljd och grovhackad persilja över chilin och servera med gräddfil, sallad och bröd.

Kommentarer:
Fantastiskt god chili som inte blev så stark - då barnen var med så tog vi inte med fröna i chilin. Då hade den blivit lite het. Hade ris till för barnens skull samt en grönkålssallad med kikärtor och ugnsbakade tomater. Mums!

Källa: http://www.tasteline.com/recept/tommys-lordagschili-med-graddfil-och-brod/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar