måndag 13 november 2017

Apfelstrudel

Ingredienser (6 port):
3 syrliga äpplen
1½ dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
¾ dl strösocker
1 dl russin
1 tsk malen kanel
1 pkt kyld smördeg, ca 400 g
1 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna äpplena. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, russin och kanel. Rulla ut degen på plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen på ⅔ av smördegen och rulla ihop. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten. Servera med vispad grädde och pudra ev med florsocker.

Kommentarer:
Russin går bort... Men istället hade vi i ca 2 msk rom samt 1 msk paradisäppelgelé för sötman. Andra gången förvärmde vi äpplena med kanelen i ca 10 minuter på 150 grader då det inte blev så mosig fyllning första gången vi provade. Det blev riktigt bra. Vi hade pistagenötter, pekannötter och hasselnötter - kändes som en bra kombo.
Serveras med fördel tillsammans med Vaniljsås de lux

Källa: https://www.arla.se/recept/apfelstrudel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar