tisdag 11 oktober 2016

Energy bar

Ingredienser (ca 18 st):

80 g fiberhavregryn
120 g solrosfrön
120 g pumpafrö
60 g sesamfrö
30 g kokosflingor
4 tsk vaniljsocker
3 tsk kanel
2 msk kakao
4 msk flytande honung
2 msk kokosolja
1 mosad banan
2 ägg
ev. 75g choklad att smälta på

Gör så här:
Rör ihop de torra ingredienserna. Smält kokosfettet i micron om det behövs och rör ihop med honung. Tillsätt tillsammans med den mosade bananen och ägg. Rör ihop och bred ut i en ugnsform med bakplåtspapper. Låt grädda i 125 grader med varmluft, ca 10 minuter. Låt svalna med öppen ugnslucka och skär sedan i lagom stora bars och ringla lite smält choklad över om du vill.
Förvaras fryst eller i kyl.

Kommentarer:
Nötter går tyvärr bort pga förbud dit dessa bars ska tas - annars skulle det nog åka ner både ett och annat nötigt...

Källa: Eget hitte-på efter att ha googlat lite på olika recept. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar