söndag 21 augusti 2016

Smörstekt kummel och rödbetssallad

Ingredienser (4 port.):

6 dl kokta belugalinser
600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk hackad timjan
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

Dressing
4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, timjan och salt.
Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.
Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt.
Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar (för 4 port) eller på ett stort fat.
Till servering: Toppa med krutonger. Ringla över dressingen.

Kommentarer:
Hade förstås inte räknat med blötläggningen av linserna så jag fick improvisera och använda en burk kikärtor istället. Rörde dressingen med kikärtorna en stund innan servering vilket gav dem lite smak. Man kan gott räkna med en timme i ugnen.
Denna gång blev det smörstekt kummel till men salladen funkar nog till det mesta som klarar rödbetornas sötma och chèvren.
Jag citerar en kändiskock: Jättegott!

Källa: http://www.ica.se/recept/lins-och-rodbetssallad-med-chevre-720658/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar