måndag 1 augusti 2016

Nyttig (?!!) kladdkaka

Ingredienser:
100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl kokos
1/2 dl olivolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.
Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Kommentarer:
Helt makalöst god - helt utan socker :-) Har just gjort den i långpanna och då gjorde jag 2,5 sats. Har använt hälften cashewnötter och hälften hasselnötter - mums! Tog även ekologisk rapsolja istället för olivolja och det blir lika bra. Bild kommer...

Källa: http://www.ica.se/recept/nyttig-kladdkaka-719574/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar