måndag 4 juli 2016

Torsk i ugn

Ingredienser (4 portioner):
700 g torskfilé
80 g lufttorkad skinka av högsta klass
1 litet knippe bladpersilja
5 kvistar färsk salvia
2 kvistar rosmarin
2 citroner
Olivolja
Havssalt & vitpeppar
Ekologiskt ströbröd
Serveras med ugnsbakad klyftpotatis & en krispig grönsallad

Gör så här:
Finhacka bladen från persiljan, rosmarinen och salvian.
Skär fisken i bitar om cirka 100 gram. Lägg bitarna bredvid varandra i en ugnsfast form och salta och peppra runt om. Pressa över riktigt rikligt med citronsaft, droppa över lite olivolja och strö över hackade örter. Spara lite till garnityr.
Täck med plastfilm. Låt marinera i 45 minuter i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 200°C.

Häll upp ströbröd på ett fat och vänd torskbitarna så att de täcks väl med ströbröd. Rulla därefter in dem i skinkskivor och vänd dem i citronmarinaden så att de blir blöta. Lägg tillbaka bitarna i ugnsformen.
Låt gå mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur ligger på 50°C.

Kommentarer:
Men äntligen! Ett torskrecept som barnen godkänner. Gjorde med både serranoskinka och med Änglamarks bacon. Konstaterade att bacon blev bättre då skinkan blev för salt.

Källa: http://blogg.alltommat.se/lyxlagat/tag/torsk-i-ugn/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar