söndag 3 april 2016

Knäckebröd

Ingredienser:
4 dl dinkel fullkornsmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
4 tsk flingsalt
1 dl rapsolja
4 dl hett vatten

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser plus oljan. Häll i det heta vattnet och blanda till en kladdig deg. Fördela på tre plåtar med bakplåtspapper. Kavla ut med hjälp av ytterligare ett bakplåtspapper. Strö gärna över lite mer flingsalt. Grädda i 150 grader varmluft i ca 60 minuter.

Kommentarer:
Bytte ut dinkelmjöl mot 4 dl majsmjöl plus 1 dl grahamsmjöl då det blev väldigt löst. Någon tipsade om att inte ha hett vatten då det var svårt att kavla men det var inte kavlingsbart. Jag bredde ut med slickepott. Det blev två hela plåtar. Körde även lite lägre, 135 grader varmluft på rekommendation.

Källa: Ingrid Liljelind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar