torsdag 8 maj 2014

Hallon och limeglass

Ingredienser:
3 st ägg
0.75 dl strösocker
1 st lime
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
ca 150 g hallon

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Tvätta limen och riv skalet (det gröna, var noga med att inte ta med det vita) och pressa ur saften.
Tillsätt limeskal, saft och vaniljsocker och vispa.
Vispa grädden ganska hårt.
Blanda ner grädden i glassmeten.
Tina hallonen om frysta används. Blanda ner hallon och även ev. saft som smält.
I glassmaskin: Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter. Ät direkt eller lägg glassen i plastburk med lock och frys in. (Ställ gärna in plastburken i frysen lite innan så smälter inte glassen så mycket.) Om glassen ska serveras i portionsglas så portionera ut glassen direkt i dem och ställ i frysen. (Även här är det bra att ställa in portionsglasen i frysen innan man lägger i glassen för annars smälter glassen mot glaset.)
Utan glassmaskin: Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla hallon ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.

Kommentarer:
Passerade nålsögat då vi nu provat några olika glassar med glassmaskinen. Mums filibabba!

Källa: http://www.recepten.se/recept/hallon_limeglass.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar