110 gr rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
SMULTOPPING
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
60 g rumsvarmt smör
1 tsk malen kardemumma
ÄPPELTOPPING
1 msk strösocker
1 1/2 tsk kanel
1 nypa riven muskotnöt
2 stora svenska äpplen
CHEESECAKEFYLLNING
600 g färskost (cream cheese)
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
Gör så här:
Blanda ihop till en smulig deg. Fördela degen jämt på botten av en springform, 22 cm i diameter. Platta till ytan lätt. Grädda mitt i ugnen i 12 min på 180 grader. Låt svalna helt.
Sänk temperaturen till 160 grader.
Smultopping
Blanda till en smulig deg.
Äppeltopping
Blanda socker, kanel och muskot i en bunke. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda runt allt i bunken ordentligt.
Cheesecakefyllning
Vispa färskost, socker, vaniljsocker och mjöl till en fluffig blandning. Vispa ner grädden och vänd ner äggen ett i taget med en slickepott.
Smöra pajformens kanter och häll i cheesecakefyllningen. Strö äppelbitarna och smultoppingen ovanpå. Grädda cheesecaken i ca 45 minuter. Öppna luckan lite lätt och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ca 20 minuter.
Ta ut cheesecaken ur ugnen och låt den svalna helt. Låt den sedan stå i kylen minst 6 timmar, gärna över natten. Dra en tunn kniv runt formens kant innan man lossar den. Skölj kniven med varm vatten några gånger under tiden.
Kommentarer:
Källa: Anna Blind, påsken 2014
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar