söndag 23 februari 2014

Aprikos- och morotsmarmelad med kanel och ingefära

Ingredienser:
6,5 dl socker
5 dl vatten
4 grovrivna morötter
250 g strimlade torkade aprikoser
2 kanelstänger
2 msk tunt strimlad färsk ingefära
0,5 dl flytande fruktpektin, certo

Gör så här:
Koka socker och vatten i en gryta tills 1/3 av vätskan kokat bort. Rör ner allt utom pektinet och sjud utan lock ca 10 minuter, rör då och då.

Rör ner pektinet, koka 1 minut till och rör om kraftigt. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt genast på lock. Förvara svalt.

Kommentarer:
Detta recept brukar mamma göra och det är så gott! Bad att få dokumentera så att det aldrig kommer bort.

Källa: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/a/aprikos--och-morotsmarmelad-med-kanel-och-ingefaera/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar