½ msk salt
½ tsk nyriven muskotnöt
1 msk smör
2 msk mjöl
5 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
saft och finrivet skal från 1 citron
2 msk gräslök
Garnering:
1 dl granatäppelkärnor och ytterligare 1 msk finhackad gräslök
Tillbehör:
kokt basmatiris eller pressad potatis
Gör så här:
Sätt in formen med kycklingbitarna i ugnen och låt stå i ca ½ timme eller tills kycklingen precis blivit genomlagade. De får gärna ha en svagt rosa ton.
Under tiden, laga såsen. Fräs och rör samman smör och vetemjöl i en tjockbottnad kastrull. Häll på grädden och tillsätt kycklingfond, citron och gräslök. Låt sjuda i ca 5 minuter på medelgod värme under omrörning. När såsen tjocknar och börjar smaka gott, skjut kastrullen åt sidan så länge.
Blanda kycklingen (med steksaft) och såsen i kastrullen. Sjud försiktigt tills alltsammans är varmt. Smaka av.
Vid servering, strö över granatäpple och gräslök. Servera med ris eller potatis samt någon kokt grönsak.
Kommentarer:
Källa: DNs lördagsbilaga #6, 1 mars 2014
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar