
3 morötter
6 katrinplommon
600 g grytbitar av lamm (t ex bringa eller stek)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
3 kanelstänger
2 lagerblad
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 dl grovhackad persilja
Gör så här:
Bryn köttet i 2/3 av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lyft över i en gryta.
Stek lök, morötter och ingefära tillsammans med spiskummin i resterande olja i pannan 2–3 minuter. Flytta över till grytan.
Tillsätt kanelstänger, lagerblad, katrinplommon, vatten, fond och tomater.
Låt grytan småkoka under lock ca 1 1/2 timme. Lyft av locket och låt koka ytterligare 30 minuter.
Toppa med persilja och servera gärna med couscous eller ris.
Kommentarer:
Källa: ICA Buffé nr 10 2013
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar