½ tsk ingefära
½ tsk kryddpeppar
4-5 salviablad
salt & peppar
1 msk smör
1 msk olja
2 clementiner
skysås:
3 msk kalvfond
1 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 dl madeira
2 msk smör
garnering: salviablad
Gör så här:
Lägg köttet i en form och pressa över clementinsaften. Baka i ugnen ca 2 timmar till en innertemperatur på 68 grader.
Ta upp köttet och låt vila en stund i folie. Vispa ur formen med några matskedar vatten och häll skyn i en kastrull. Tillsätt kalvfond, råsocker, balsamvinäger och madeira. Koka ca 5 minuter till en simmig sås. Avsluta med att blanka av såsen med smör. Vispa lätt.
Skiva köttet och servera med såsen. Garnera med salvia.
Kommentarer:
Källa: Elle Mat & Vin nr 8/2012
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar