fredag 9 augusti 2013

Chokladfondant

Ingredienser (4 personer)
100 gram rumstempererat smör
100 gram mörk choklad
3 ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
Florsocker till pudring

Gör så här:
1. Smöra och bröa fyra portionsformar. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Skär smöret i små kuber och lägg i en skål tillsammans med sockret. Vispa till en jämn fluffig massa, knäck i äggen ett och ett under vispning.
3. Rör i den smälta chokladen och vetemjölet i äggblandningen och fördela jämnt i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 9 minuter, tag ut och stjälp försiktigt ut genom att hålla en tallrik över formen och vänd 180 grader. Var försiktig så att inte skorpan brister och fyllningen läcker ut.
Pudra över florsocker och servera förslagsvis med glass och färsk frukt.

Kommentarer:
Har gjort denna efterrätt några gånger och det enda trixiga är tiden... den blir väldigt lös enligt receptet och är svår att vända så vi har serverat med formen. Ett par minuter till blev bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar