måndag 1 juli 2013

Morotsfrallor

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
15 dl vetemjöl (special)

Gör så här:
Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag.
Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder (för 20 st små bröd). Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar. Lägg dem tätt på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer:
Jag gjorde 24 bullar och lade dem på två plåtar. Gräddade ca 17 minuter på 210 grader varmluft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar