tisdag 14 maj 2013

Böncrème

Ingredienser:
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
1 burk vita bönor (400g)
2 msk färskost (philadelphiatyp)
2 msk pressad citronjuice
1 tsk flytande honung
½ salt

Gör så här:
Skala och skiva lök och vitlök tunt. Rosta lökblandningen gyllene under omrörning i oljan i en stekpanna.
Ta upp löken och låt rinna av på hushållspapper, spara oljan.
Häll av och skölj bönorna. Mixa bönor, hälften av den rostade löken, färskost, citronjuice, honung, 1 msk av oljan och ½ tsk salt till en slät crème i matberedare eller med stavmixer.
Lägg upp i en skål och garnera med resten av lökblandningen och den rostade löken.

Kommentarer:
Tillbehör som passar utsökt till lamm i alla former.

Källa: Buffétidningen, nr 3 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar