måndag 11 mars 2013

Maggans leverpannkaka

Ingredienser:

3 hg mald lever
1/2 l mjölk
1 ägg
1 msk sirap
1 tsk salt
1 dl mjöl

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser. Låt gärna stå och svälla en stund. Grädda som pannkakor. Servera med lingonsylt och eventuellt stekt fläsk eller bacon till.

Kommentarer:
Går bra att frysa. Denna rätt bör du ge en chans - supergott. Inte någon kraftig leversmak och mycket mer matig än vanliga pannkakor. Man kan med fördel köpa mald lever på korv (finns i frysdisken) - inte att förväxla med leverbiff på korv.

Källa: Margreth Svedin

2 kommentarer:

  1. Jättegott som brukar göra leverpankaka lite då och då, som idag då dottern och jag njöt av den goda rätten.

    SvaraRadera
  2. Jättegott som brukar göra leverpankaka lite då och då, som idag då dottern och jag njöt av den goda rätten.

    SvaraRadera