tisdag 26 februari 2013

Mustbräserad fläskkarré

Bild från coop.se
Ingredienser (4 pers):
600 g tärnad fläskkarré
1 msk smör
1 msk olja
3 msk tomatpuré
10 steklökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 tärnad morot
130 g tärnad rotselleri
1 tsk salt
3 dl äppelmust
1 köttbuljongtärning
2 grovt tärnade äpplen (gärna Discovery)


Gör så här:
Bryn köttet i omgångar i smör och olja i en het gryta.
Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt tomatpuré, lök, vitlök, morot, rotselleri och salt. Bryn ytterligare 2 minuter under omrörning. Ett äpple i tärningar kokas med från början och det andra läggs ner de sista 5 minuterna.
Tillsätt must och buljongtärning, sätt på locket och tillaga i ugn, 150 grader, i 1,5 timme. Servera med till exempel potatismos.

Kommentarer:
Fantastiskt recept som jag hittade i veckans Coop-blad. Vi gjorde dubbel sats när vi ändå var igång - bra matlådemat. Idag ska jag använda överbliven sås och lägga i brynt kycklinglårfilé. Återkommer med resultatet.

Källa: http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/m/mustbraeserad-flaeskkarre/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar