onsdag 23 januari 2013

Tacofisk

Ingredienser (6 pers):
800 g fryst torsk eller sej
2 msk pressad citronsaft
1 tsk salt
3 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 påse tacokrydda
2 dl riven, lagrad ost

Till servering; tacochips och sallad

Gör så här:
Låt fisken tina något. Skär fisken i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg fisken i en ugnsform. Häll över citronjuice och salta.
Vispa grädde och blanda i creme fraiche och krydda.
Bred ut såsen över fisken och strö över den rivna osten.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer:
Jag använde lime då det fanns hemma - funkade fint. Sen serverade jag hemgjorda pommes frites. Detta blev busgott. Det föll inte alla i smaken men det var lagom mycket tacosmak och ett bra sätt att få i sig fisk :-)

Källa: Coops Medmera tidning, januari 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar