tisdag 4 september 2012

Festlig falukorv med färskpotatiskross

Ingredienser:
1 kg potatis
1 msk olivolja
500 g falukorv
1 rödlök
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
4 tomater
½ tsk svartpeppar
½ dl olivolja
1 dl riven ost
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt

Gör så här:
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Värm en stekpanna med oljan (1 msk). Stek löken några minuter och tillsätt sedan falukorven. Låt steka 2 minuter.
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, timjan och klyftade tomater. Stek under omrörning ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med peppar.
Krossa potatisen grovt med en potatiskross eller ballongvisp. Vänd ner olivolja, ost och gräslök och smaka av med salt.

Kommentarer:
Vi hade ingen gräslök så det hoppades över men det var ändå jättegott. Några extra minuter på löken kan behövas. Vi hade lite finare, aspspånsrökt korv vilket adderar till smakupplevelsen. Dessutom använde vi färsk timjan - ett måste om man har. Mycket god variant på korvstroganoff som rekommenderas varmt.

Källa: Coop's matkasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar