Ingredienser:
125 g smör (190)
1 dl socker (1 ½)
2 äggulor (3)
1 dl mjölk (1 ½)
1 ½ dl vetemjöl (drygt) (2,25)
2 tsk bakpulver (3)
Marängen:
2 äggvitor (3)
1,75 dl socker (2,6)
1 tsk vaniljsocker (1 ½)
1 ½ dl hackade nötter el. flagad mandel
Fyllning:
3 dl vispad grädde och hallon
Gör så här:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulor och mjölk. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Klä en långpanna med smörat bakplåtspapper. Bred ut smeten. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sedan socker och vaniljsocker. Bred marängen över smeten. Strö över hackade nötter och grädda i nedre delen på ugnen i 150-175 grader.
Låt kallna innan den delas i mitten. Fyll med grädde och bär.
Kommentarer:
The cake! Denna klassiker gillas av alla. Måtten inom parantes är om du har en större plåt eller många gäster.
Källa: Ingela Lindblom
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar