onsdag 18 juli 2012

Smulpaj med bär

Ingredienser:
200 g smör
1,5 dl kokos
1,5 dl rårörssocker
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl

Gör så här:
Skär smör i tärningar.
Blanda det rumstempererade smöret med kokos, mjöl, havregryn och råsocker till en pajdeg.
Smörj två pajformar (eller en stor).
Fyll med valfri bärsort och/eller rabarber. Rör ev ut lite socker med potatismjöl och strö över om det riskerar att bli blött.
Smula över pajdegen och strö eventuellt över lite råsocker.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter.

Kommentarer:
Det blir väldigt mycket så antingen används en stor form, eller så gör du två pajer. Körde i matberedare, så jag använde kylskåpskallt smör.

Källa: Detta är del av ett större recept på Joanna Jakobssons blogg, www.matvett.se/blogg/smulpaj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar