
6 dl grädde
1,75 dl kondenserad mjölk, sötad (konserv)
2 dl lemon curd
0,5 citron, skal och saft
Topping:
2 st persikor, skurna i klyftor
1 msk lemon curd
1 msk rostad mandel
Gör så här:
Pressa ner citronsaft i lemon curd och rör om. Ringla ner i gräddsmeten och rör försiktigt med en gaffel.
Ställ in i frysen 5 timmar.
Servera glassen med en topping av persikor i klyftor som vänds upp med rostad mandel.
Kommentarer:
Midsommarmiddagen 2013 hos grannarna avrundades med denna dubbla upplaga på bilden. Använde en burk lemon curd och det blev lagom. Strösslade hackade pistagenötter ovanpå och serverades med jordgubbar som dragit i rörsocker och vaniljessens samt pressad lime. MUMS!!!
Källa: Tina Nordström, Tinas Sommarkök 2012
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar