onsdag 18 juli 2012

Citronglass med persika och mandel

Ingredienser:
Glass:
6 dl grädde
1,75 dl kondenserad mjölk, sötad (konserv)
2 dl lemon curd
0,5 citron, skal och saft
Topping:
2 st persikor, skurna i klyftor
1 msk lemon curd
1 msk rostad mandel

Gör så här:
Vispa grädden lagom fast, vänd ner och smaksätt med kondenserad mjölk och rivet citronskal.
Pressa ner citronsaft i lemon curd och rör om. Ringla ner i gräddsmeten och rör försiktigt med en gaffel.
Ställ in i frysen 5 timmar.
Servera glassen med en topping av persikor i klyftor som vänds upp med rostad mandel.

Kommentarer:
Fantastisk underbar och andra fördelaktiga superlativ. Dock, kan man tagga ner på lemon curden då det blir väldigt sött. Skulle tro att hälften räcker. Persikorna lade vi i naturell så om de är mogna ska inte ytterligare lemon curd behövas. Serverade med jordgubbar andra gången och det var också himla gott.
Midsommarmiddagen 2013 hos grannarna avrundades med denna dubbla upplaga på bilden. Använde en burk lemon curd och det blev lagom. Strösslade hackade pistagenötter ovanpå och serverades med jordgubbar som dragit i rörsocker och vaniljessens samt pressad lime. MUMS!!!

Källa: Tina Nordström, Tinas Sommarkök 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar