25g jäst
2 tsk flytande honung
2 msk flingsalt
5 dl ljummet vatten
12-14 dl vetemjöl
4 msk olivolja
Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
6 msk olivolja
2 st sardellfiléer
4,5 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
2 msk flytande honung
svartpeppar, flingsalt
Gör så här:
Rör ihop jäst, honung och salt så att det smälter ihop. Tillsätt sedan ljummet vatten och blanda.
Häll i olivolja och det mesta av mjölet. Blanda med matberedare eller elvisp tills du har en jämn deg som lossar från kanterna. Arbeta gärna degen en liten stund. Täck över och låt jäsa minst 30 min.
Dela degen i tre delar och kavla ut så att den passar på en ugnsplåt. Lägg på bakplåtspapper.
Häll lite olivolja över och förgrädda dem så att de blir gyllenbruna och krispiga.
Tomatsåsen:
Blanda olivolja, sardeller, lök och vitlök i en kastrull. Värm under omrörning tills sardellerna smält.
Häll i tomatpurén och låt rosta med en stund.
Tillsätt krossade tomater och låt sjuda en stund.
Till sist, addera honung, salt och peppar. Låt puttra tills såsen blivit stabbig. Mixa med mixerstav om du inte vill ha några större klumpar.
Kommentarer:
Källa: www.recept.nu, Sommartorpet i TV4 sommaren 2012
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar