söndag 1 juli 2012

Björnbärsmarmelad med choklad

Ingredienser:
250g frysta björnbär
2 dl ljus muscovadosocker
2,5 dl syltsocker
1 vaniljstång
30g mörk choklad av god kvalitet

Gör så här:
Blanda björnbär, muscovadosocker och syltsocker i en kastrull.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner både frön och stång i kastrullen.
Låt marmeladen sjuda i 30 minuter, skumma vid behov.
Bären får gärna koka sönder så att marmeladen blir slät.
Plocka ur vaniljstången och låt marmeladen svalna av något.
Riv chokladen grovt. Vänd ner chokladen och rör hela tiden tills den smält helt - så att inte marmeladen skär sig.
Låt svalna och fyll i rengjorda burkar.

Kommentarer:
Enligt Arla Foods recept ska denna passa bra till Kvibille gräddädel ost. Supergod till både brie och starkare grönmögelostar. Köpte en mix av både björnbär och blåbär vilket blev toppenbra.
Källa: arlafoodservice.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar