Ingredienser:
500g frysta, gröna ärtor
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk pepparrot på tub
500g kesella (10%)
1 kavring i skivor (ca 500g)
salt, nymalen svartpeppar, ärtskott, dill och rädisor till garnering
Gör så här:
Blanda försiktigt pepparrot och kesella. Rör inte för mycket, då kan krämen spricka. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Kantskär kavringen.
Klä insidan av en brödform, ca 1½ liter, med plastfolie. Se till att den sticker ut minst 10 cm över alla kanter.
Klä formen med laxskivor. Lägg dem lite omlott så att formen blir ordentligt täckt. Låt några skivor gå en bit över kanten.
Varva ärtkräm, brödskivor, pepparrotskräm och resten av laxen i formen. Viktigt är att det ligger kräm mot brödet, annars håller tårtan inte ihop.
Vik över laxen så att den täcker ovansidan. Slå in i resterande plastfolie. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
Vid servering: Öppna plastfolien. Vänd upp tårtan på ett fat. Ta bort plastfolien. Garnera med ärtskott, dill och rädisor.
Kommentarer:
Mumsigt god. Är inte någon smörgåstårtsfantast men denna gillade jag. Dock kommer jag att byta ut kavringen mot något annat nästa gång då den är lite för syrlig för min smak.
Källa: Buffétidningen, nr 6-7 2012
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar