onsdag 9 maj 2012

Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

Ingredienser:
400g finhackade, torkade fikon
175g råsocker (drygt 2 dl)
3 dl rött portvin
3 dl vatten
1,5 msk färskpressad citronsaft
100g grovhackade valnötter

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna utom valnötterna i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop och låt sedan sjuda under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då.
Rör ner valnötterna.
Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på lock och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas. På så sätt håller sig en oöppnad burk längre. Oöppnad, helt fylld burk, håller 2-4 månader.

Kommentarer:
Underbar, fantastisk marmelad om man gillar fikon.

Källa: Coop Medmera, hösten 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar