fredag 3 februari 2012

Per Morbergs paella

Ingredienser:

300 g skalade räkor
0.5 kg färska blåmusslor
1 st hel kyckling
2 pkt saffran
5 dl avorioris (långkornigt ris)
1 l hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 st paprika
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl olivolja
2 msk paprikapulver
1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
1 st lagerblad
1 tsk havsalt
Nymalen vitpeppar


Gör så här:

1. Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
2. Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
3. Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
4. Bryn kycklingen i pannan.
5. Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
6. Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
7. Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
8. När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner.

Serveras något krämig i konsistensen.


Kommentarer:
Gjorde den utan kyckling och paprika då det inte fanns hemma. Men det blev supergott - den rätta paellasmaken och busenkelt att göra.

Källa: recept.nu, foto TV4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar