
5 dl lättmjölk
1½ dl havregryn
½ dl linfrön
½ dl vetekli eller vetegroddar
50 g margarin eller olja
1 msk sirap
7-9 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
salt
Gör så här:
Rör ner jästblandningen i gröten. Tillsätt sirap och det mesta av mjölet utblandat med bakpulver. Arbeta ihop.
Dela i 18 bullar och kavla ut till kakor, ca 12 cm i diameter. Lägg på plåt och låt jäsa ca 40 minuter.
Nagga väl och grädda på 225 grader i 10 minuter.
Kommentarer:
Nu är jag lite varm i kläderna och har bakat dessa ett par gånger till. Sist följde jag receptet helt (har ett par gånger bytt ut ett par dl mjöl mot grahamsmjöl). Med lite graham blir kakorna stabbigare - vilket iofs är gott men originalet är mycket bättre :-)
Källa: Sigrid Bäckman
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar