torsdag 5 januari 2012

Kokta och marinerade revben

Ingredienser:
1,2 - 2 kg tjocka revbensspjäll (beroende på hur mycket kött de har på sig)
6 vitpepparkorn
2 lagerblad (valfritt)
1 tsk salt
1 tsk torkad ingefära
2 dl köpt barbequemarinad eller
Hemgjord barbequemarinad: 
1,5 dl tomatpuré
3 msk vatten
0,5 dl olja
1 dl honung
2 tsk chilipulver
2 tsk ingefära
2 klyftor pressad vitlök
2 krm salt
2 krm vitpeppar eller svartpeppar
0,5 dl ljus soja typ kikkoman
ev. någon droppe rökessens

Gör så här:
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock.
Skumma med en slev.
Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme.
Häll av och ta upp revbensspjällen. Låt svalna något. Eller låt svalna i vattnet.
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Ta undan några msk marinad (barbequesås) att ha till pensling.
Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad.
Blanda revbenen försiktigt med barbequemarinaden och låt de gärna marinera över natten. De går också bra att grilla direkt eller efter någon timmes marinering. Hit kan alltså revbenen förberedas och förvaras i kylen.
Griljera revbenen innan servering så att de får fin yta runt om. Antingen på grillen eller i ugn på max värme.

Kommentarer:
Dessa blir fantastiskt goda. Jag kokade dem i skinkspadet (jag brukar koka min julskinka) utblandat med en tredjedel vatten. I mitt skinkspad var det kryddpeppar vilket blev gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar