2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
Kommentarer:
Senaste varianten är att addera 1 msk lakritspulver (eller 10 turkisk peppar) och att göra en kolafudgesås som hälls över:
2 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
2 msk strösocker
2 msk kakao
1 msk smör
ca 1,5 msk lakritspulver eller 15 turkisk peppar.
Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull och låt sedan koka ihop under omrörning tills den börjar tjockna, ca 10 minuter. Dra av kastrullen från värmen och rör i smör, kakao och lakritspulver. Rör tills det smält ihop. Blir det för tjockt kan man ha i lite mjölk. Häll över kakan. Låt gärna stå i kylen några timmar innan servering.
Källa: okänd. Såsen kommer från Totalt Umeå v 14, 2016
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar