onsdag 28 december 2011

Mjuk saffranskaka

Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 pkt saffran + lite sprit
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
½ dl socker
½ tsk kanel
3 äpplen

Gör så här:
Smält smör. Vispa socker och ägg. Låt saffran stå och dra i lite sprit en stund. Rör ner margarin och saffran i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och tillsätt även mandelmassan.
Klyfta äpplen i tunna skivor och rör i socker och kanel.
Häll smeten i en 24 cm form med löstagbar botten och tryck ner klyftorna i smeten.
Grädda på 175 grader i ca 45 minuter.

Kommentarer:
Bra alternativ till lussekatterna.

Källa: Karin Svedin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar