måndag 26 december 2011

Dillkött

Ingredienser:
1/2 kg kalvhögrev
2 palsternackor
3 morötter
1 liten bit rotselleri
lök
lagerblad
kryddpeppar
kalvbuljong, tärning
2 - 2 1/2 msk socker
2 tsk ättika
1 1/2 msk vetemjöl
1 st äggula
1/2 - 1 dl grädde
dill
smör

Gör så här:
Skär ned köttet i mindre bitar, ju mindre ju kortare koktid.
Lägg köttet i kokande vatten, ge det ett snabbt uppkok. Skölj av köttbitarna med kallt vatten.
Lägg tillbaka i ren kastrull, täck med vatten och låt koka upp igen.
Skär ned morot, palsternacka, selleri och lök grovt. Lägg ned i kastrullen med kött. Lägg också i dillstjälkar, kryddpeppar och lagerblad. Tillsätt även buljong.
Låt puttra i ca 45 minuter.
Sila av buljongen.
Gör en bottenredning - smält smör i en torr kastrull, tillsätt vetemjöl. Rör om. Ska inte få färg. Häll i lite av buljongen och vispa runt. Häll i resten av buljongen under omrörning samt ättikan och socker. Red av med lite maizena till en simmig sås om så önskas.
Ta bort dillstjälkar, lagerblad och häll sedan ned de kokta grönsakerna i såsen.
Rör ihop ägg och grädde och vispa ned det tillsammans med hackad dill.

Kommentarer:
Första gången jag gjorde denna blev den toppen men sist blev den för söt. Ska ge den en sista chans...

Källa: okänd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar