2 st ägg
1 dl socker
200 gram färska eller frysta blåbär
1 tsk vaniljsocker
apelsin (skalet)
citron
några blad citronmeliss
några extra bär till dekoration
Gör så här:
1. Tina bären åtminstone till hälften om du använder frysta.
2. Sätt igång ugnen på 200 grader och grill.
3. Vispa äggen och sockret till en luftig smet i en bunke.
4. Blanda blåbären och vaniljsockret i en ugnssäker form. Pressa över lite citron.
(Använd bästa ögonmåttet och ta en form där bären och äggsmeten kommer att bilda ett cirka 2 cm tjockt lager. Mindre form och därmed tjockare lager fungerar men då kan det bli lite väl rinnigt.)
5. Tvätta apelsinen och riv hälften av skalet. Blanda ner rivet i äggsmeten och häll den sedan över bären.
6. Grädda i ugnen tills smeten stelnat något och blivit lite brynt på ytan. Det tar 5-10 minuter. Det ska fortfarande vara lite smetigt, inte som överstekt omelett.
7. Dekorera med bär och citronmeliss och servera med glass eller en klick vispgrädde.
Kommentarer:
Oprövat kort men jag tror det är riktigt läckert. Tips enligt källan är att blanda ner en liten skvätt marsala i äggsmeten. Apelsinlikör funkar också.
Källa: okänd dessvärre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar