lördag 9 september 2017

Nektarinpaj

Ingredienser:
5 nektariner
1 dl socker, eller råsocker
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
50 g smör

Gör så här:
Skölj och skär nektarinerna i klyftor. Lägg i en pajform.
Blanda socker, vetemjöl och havregryn och strö över nektarinerna.
Hyvla smör och täck hela pajen.
Grädda i 20 minuter på 200 grader.

Kommentarer:
Fantastiskt lätt recept som jag redan första gången frångick lite... Jag hade ett tråkigt äpple som jag grovrev och strödde över nektarinerna innan smulet. Sen var det långt ifrån färdigt efter 20 minuter - det blev nog snarare det dubbla.
Serveringsförslag enligt receptet, vaniljglass eller vaniljvisp. Känner jag min Peter rätt blir det marsánsås :-)

Källa: http://www.tasteline.com/recept/nektarinpaj/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar