6 dl kallt vatten
2.5 tsk havssalt
2.5 dl grahamsmjöl
4 dl rågmjöl
8 dl vetemjöl
Gör så här:
Häll över vattnet och rör ut jästen.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 2 h.
–
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma den till en limpa.
Lägg över en bakduk och låt jäsa i 30-60 minuter.
Sätt ugnen på 250°C och ställ in en gjutjärnsgryta med lock längst ner i ugnen.
När degen är färdigjäst så tar du ut grytan ur ugnen, strö sedan mjöl i botten och lägger ner degen försiktigt.
Lägg på locket och grädda brödet i 25 minuter.
Tag sedan av locket, sänk till 225 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
Tag ut brödet ur grytan när det gräddats färdigt och låt det svalna på galler.
Kommentarer:
Källa: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2015/05/05/grytbrod/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar