onsdag 20 mars 2013

Citronkyckling med mangosås

Ingredienser:
1 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
1 msk citronpeppar
500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé

Mangosås:
3 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk het mango chutney
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:
Blanda soja, olja och citronpeppar till en marinad. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt marinera minst 1 tim, helst över natten.
Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek den mitt i ugnen ca 20 min.

Mangosås:
Blanda crème fraiche, vitlök och mango chutney i en kastrull och värm upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med såsen, ris och sallad.

Kommentarer:
Busenkelt, gott och bra att ta till som vardagsrätt. Lät det stå över dagen vilket räckte gott och väl. Barnen knorrade lite över de "starka" pepparkornen men det var ingen större fara. Vi testar nog med grillkrydda nästa gång.

Källa: Mersmak, nr 3 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar