Ingredienser:
Mördeg:
200 g smör
100 g socker (1,1 dl)
300 g mjöl (5 dl)
Fyllning:
150 g sötmandel
150 g socker
½ dl honung
3 msk smält smör
1 ½ dl (drygt) vispgrädde
Gör så här:
Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen. Använd mazarinformar. Förgrädda i 175o ca 10 minuter. Skålla, skala och flaga mandeln. Blanda allt i en kastrull och hetta upp under omrörning. Det blir då en tunn smet som man fyller formarna med. Grädda i 200o ca 10 minuter. Lossa när de svalnat något.
Kommentarer:
Ett recept som jag inte provat men jag är svag för honungsformar sedan tiden på Stenmans kondis i Vilhelmina. Så rätt vad det är så ska dessa testas och då dyker det nog upp en bild också.
Källa: okänd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar