tisdag 21 februari 2017

Mmmmm....

Ingredienser:
250 g mandelmassa
Fyllning:
125 g smör
250 g mörk blockchoklad
250 g ljus blockchoklad
2 msk rom

Gör så här:
Kavla mandelmassan mellan plastfolie så stor att den täcker botten på en form som är ca 21 cm i diameter, med löstagbar kant.
Tryck fast mandelmassan i botten. Den behöver inte täcka kanterna.
Smält smöret på svag värme och tillsätt grädden när smöret är nästintill smält. Låt koka upp och lyft kastrullen från värmen. Bryt ner chokladen i gräddblandningen och låt den smälta. Rör om så att det blir en jämn smet, och tillsätt därefter rommen.
Häll smeten i formen och kyl minst fyra timmar före servering.

Kommentarer:
Fantastiskt god och dryg. Räcker till många! Gjorde 2,5 sats till en mindre ugnsform (20 x 30 cm) - hade nog räckt med dubbel sats möjligen. Glömde fotografera - får bli nästa gång.
Sa jag att den var fantastisk....?!

Källa: Favoritkakan, från Maria Örns bok Kladdkakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar