3 dl mjöl
1 1/2 dl socker
50 g nötter
5 fina svenska äpplen
kanel
ingefära
sirap
Creme fraiche-grädde
2 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker (använd äkta vaniljsocker, det smakar så mycket bättre)
saften från 1/2 lime
ev lite florsocker
Gör så här:
Skiva äpplena fint och lägg dom i botten på pajformarna. Tänk på att äpplena sjunker ihop i ugnen, så du kan fylla nästan hela formen. Pudra kanel och lite, lite ingefära över. Ringla eventuellt sirap över. Täck de skivade äpplena med smuldegen och ha sist över sirapen. Grädda ca 15-20 minuter i 200 grader.
Medan pajerna står i ugnen, vispa grädde och creme fraiche till en riktigt tjock kräm. Smaksätt med vanilj och lime. Tycker du att smaken blir aningens för sur, tillsätt bara lite florsocker.
Kommentarer:
Källa: http://linneasskafferi.se/2009/08/10/varldens-godaste-appelpaj/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar