0,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 st stora scharlottenlökar, finhackad
2 st vitlöksklyftor
½ st chili
1 st paprika
1 msk olivolja
4 dl avorioris, (Risenta)
0,5 g saffran (minst)
4 dl buljong på hummerfond
2 dl vitt vin
400 g mixade skaldjur
12-15 gröna musslor i skal (färdiga frysta)
1 msk flytande smör
1 msk citronolja
salt, mixpeppar
finriven parmesan
Gör så här:
koka färdigt i riset.
2. Finhacka lök, vitlök och chili. Ansa och skär paprika i bitar. Hetta upp olja i en wok, stor stekgryta eller paellapanna. Fräs lök, vitlök, paprika och tomatpuré
ca 1/2 minut. Tillsätt ris och saffran och låt det fräsa med under omrörning ca 1 min. Häll på buljong och vin.
Blanda ner de brynta kycklingbitarna. Låt alltsammans sjuda utan lock ca 20 min tills vätskan kokat in. Riset ska vara mjukt men ha en kärna kvar.
3. Lägg musslorna i en ugnsform. Blanda fettet med lite salt och nymald mixpepper och pensla varje mussla. Toppa med parmesan och gratinera i ugnen, 200 grader ca 10 minuter.
4. Blanda ner de mixade skaldjuren före serveringen så att alltsammans blir varmt. Dekorera med musslorna.
Kommentarer:
Det blev riktigt gott. Hade köpt en liten flaska av samma vin som dracks till - vet inte om det ha någon betydelse men det borde ju lira bättre.
Källa: Kristina Lindblom
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar