3 dl havregryn
1 ¾ msk kakao
1 dl kokos
¾ dl kokosolja
1 nypa salt
2–3 msk kaffe
ev. lite vatten
Garnering
kokos (eller hackad sötmandel eller hasselnötter)
Gör så här:
Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
Tillsätt kakao, kokos, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
Kommentarer:
Källa: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/nyttiga-chokladbollar-utan-socker/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar