1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl kokos
1/2 dl olivolja
Gör så här:
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.
Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Kommentarer:
Källa: http://www.ica.se/recept/nyttig-kladdkaka-719574/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar