600 g små rödbetor
250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 msk hackad timjan
200 g getost av chèvretyp
150 g blandade salladsblad
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Dressing
4 msk olivolja
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3/4 tsk salt
Gör så här:
Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, timjan och salt.
Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka.
Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med salt.
Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar (för 4 port) eller på ett stort fat.
Till servering: Toppa med krutonger. Ringla över dressingen.
Kommentarer:
Denna gång blev det smörstekt kummel till men salladen funkar nog till det mesta som klarar rödbetornas sötma och chèvren.
Jag citerar en kändiskock: Jättegott!
Källa: http://www.ica.se/recept/lins-och-rodbetssallad-med-chevre-720658/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar