måndag 11 januari 2016

Veckosallad

Ingredienser:
800 gram vitkål
3 st stora morötter
1 st paprika
1 st stor purjolök
Dressing
1 dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 tsk salt
0.5 dl socker
3 krm grovmalen svartpeppar
3 krm valfri salladskrydda

Gör så här:
Finstrimla vitkålen, grovriv morötterna,strimla paprikan och purjolöken.
Lägg i en stor bunke med tätt lock.
Koka upp ingredienserna till dressingen.
Höll den över salladen och rör om.
Förvara salladen i kylskåp. Bör stå ett dygn innan den går att äta.
Håller sedan 1-1,5 veckor i kylen.

Kommentarer:
Smidigt och gott - har testat en gång (utan purjolök för att om möjligt förmå barnen att smaka) så det blir till att experimentera framöver.

Källa: http://www.kokaihop.se/recept/veckosallad-3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar